Nederlandfietsland

Van LF-netwerk naar LF-icoonroutes

Fiets magazine

LF-routes zijn al ruim 30 jaar bekend als dé langeafstandsfietsroutes in Nederland. Nu er een landsdekkend netwerk van knooppuntroutes is, zijn er nieuwe mogelijkheden voor de LF-routes. Zo hoeven LF-routes geen netwerk meer te vormen. Via knooppunten zijn LF-routes met elkaar verbonden.

De focus komt te liggen op een beperkt aantal unieke LF-routes: LF-icoonroutes. Dit zijn nationale routes met sterke thema’s en hoge service en kwaliteit voor de vakantiefietser. Routes waarmee we ook internationaal ons visitekaartje als fietsland kunnen afgeven.

De aanpassingen vinden de komende jaren geleidelijk plaats. Denk daarbij aan het inventariseren van kansrijke routes en aan het doorontwikkelen van bestaande routes met een sterk thema en een intensief gebruik. Een voorbeeld is de Zuiderzeeroute. Die nu is opgebouwd uit de LF21, LF22 en LF23 en zal straks één aaneengesloten LF-route zijn: LF Zuiderzeeroute. 

De eerste LF-icoonroute is de LF Maasroute. De tracering is verbeterd en compactere, heldere routebordjes zijn geplaatst. Ook is er een handige nieuwe fietsgids, bijbehorende gratis app én een eigen website: www.lfmaasroute.nl.

Nieuwe bewegwijzeringNieuwe bewegwijzering

De bordjes van de nieuwe LF-routes zijn wat kleiner dan de huidige bordjes. Ze hebben een eenvoudige, heldere opdruk. Net als nu hangen ze straks in combinatie met een knooppuntbordje en in twee richtingen.

Informatie en serviceInformatie en service

Straks bieden een speciale webpagina en andere nieuwe informatieproducten je als fietser hulp bij de tochtplanning. Je leest leuke weetjes rondom het thema van de route en tips voor een optimale beleving.

Eigen HuisstijlEigen huisstijl

Elke nieuwe LF-route krijgt z'n eigen beeldmerk en huisstijl, geïnspireerd op de fietsplaatjes die we allemaal wel kennen. Je ziet deze stijl straks onder andere terug op de website en in foldermateriaal.

Fietsvakantiewinkel webshop Bron: Nederlandfietsland.nl

Published at: 28-04-2019 / 340 Weergaven
Source edition | Nederlandfietsland
Copyright © 2014-present Bed en Bike, All rights reserved.