Hanna Bos

Sauna de Veluwse Bron in Emst: de ultieme ontspanning of niet?

Dagje wellness op de Veluwe met kortingsbonnen

Bij aankomst op het parkeerterrein van de Veluwse Bron is het al aardig druk. We lopen richting de receptie waar flink wat kakelende vrouwen staan te trappelen om naar binnen te gaan. We vragen ons af waarom het zo druk is op een doordeweekse dag (buiten de vakantie om). We krijgen al snel een antwoord: kortingsbonnen. Nou moet ik toegeven dat ook wij met kortingsbonnen naar binnen zijn gegaan. Wij hebben namelijk gespaard voor Dagjes uit bij de Jumbo. Nadat we genoeg korting hadden gespaard, hebben we gekeken welke saunacomplexen aangesloten waren bij deze actie. De keuze is vervolgens gevallen op de Veluwse Bron in Emst. 

Sauna de Veluwse Bron

Na het nestelen in onze heerlijke badjassen is het tijd om het complex te verkennen. We hebben een plattegrond meegekregen waar alle faciliteiten uitgebreid op staan. We besluiten om eerst een rondje te lopen en te zien hoe het wellness gedeelte eruit ziet. Zodra je het pand uitloopt en een voet naar buiten zet, zie je hoe mooi de ligging is van de Veluwse Bron. Het is gelegen aan een heel groot meer, midden op de Veluwe. Zodra je buiten komt stap je in een oase van rust. Als je even de tijd neemt en de natuur in je opneemt, zie je misschien wel de zwarte specht. Verder is er een natuurlijk muziekkoor aanwezig: het gezang van diverse watervogels komt je tegemoet. Er wordt gezegd dat de IJsvogel soms in de buurt is en er zelfs reeën gespot kunnen worden! Geconcludeerd kan worden dat deze sauna in Emst op de perfecte locatie zit.

De eerste sauna waar wij nieuwsgierig naar zijn is de luisterboeksauna. De sauna heeft een aangename termperatuur van rond de 70 graden celcius. Bij binnenkomst zie je direct de decoratie van oude boeken en luister je naar de rustige klanten van het luisterboek. Of je nou houdt van deze rustieke verhalen of niet, in deze sauna kom je zeker tot rust. 

Geen loungestoelen bij Restaurant op 't Suyden

Na deze korte opwarming lopen we onder de neveldouche door, gelegen in een soort tuin. Vervolgens plonsen we in een van de vele wirlpools die dit terrein bezit. Na een heerlijk half uurtje kletsen zijn we toe aan een hapje en een drankje. We lopen naar restaurant op 't Suyden en nemen plaats in de buurt van de open haard. Al snel merken we dat de stoelen ons tegenvallen. We verwachten lekkere loungestoelen waar we in kunnen hangen en eventueel een dutje in kunnen doen. Geen van deze stoelen voldoen aan deze verwachting. Nadat we een medewerker hebben gebeld (er zijn drukknoppen op de tafels aanwezig) krijgen we snel onze bestelling geleverd. We lezen een boekje maar zijn al snel toe aan een nieuwe saunaronde

De tweede sauna die we opzoeken is de panoramasauna. De temperatuur van deze sauna ligt iets hoger, namelijk rond de 80 graden celcius. Als we een plaatsje hebben gevonden zien we pas hoe mooi het uitzicht is van deze sauna. Je kijkt uit over de prachtige tuin van de Veluwse Bron. Daarnaast zie je nogmaals hoe mooi de ligging is van de Veluwse Bron. Het grote meer met daarachter de bosrand zijn unieke uitzichten van deze sauna op de Veluwe. Na tien minuten verlaten we de sauna en stappen we in een van de dompelbaden. Om vervolgens toch snel weer op temperatuur te komen, nemen we een duik in het zwembad en gaan we vervolgens weer op zoek naar een versnapering.

Heerlijke lunch bij de sauna in Emst

Ook nu gaan we naar restaurant op 't Suyden. Nu kiezen we niet voor de loungestoelen maar voor een eettafeltje. Het duurt sowieso een kwartier tot twintig minuten voordat er überhaupt een medewerker bij ons in de buurt komt. Na een tijdje observeren komen we erachter dat er maar een paar medewerkers rondlopen die bestellingen mogen opnemen. De rest van de medewerkers serveren alleen maar uit. Hierdoor lijkt er geen logisch systeem te zitten achter dit restaurantconcept. Uiteindelijk is er een medewerker die ons in de gaten krijgt en binnen 5 minuten na de opname krijgen we onze heerlijke lunch geserveerd. 

Tijdens de lunch hebben we de plattegrond bestudeerd en ons oog is gevallen op het Zoutwaterbad. Er wordt gezegd dat je blijft drijven in dit bad. Dit heeft onze interesse meer dan gewekt en met onze buikjes vol lopen we relaxt richting het bad. Het bad met een temperatuur van ca. 34 graden celcius voelt aangenaam aan. Direct beginnen alle onzuiverheden op ons lichaam te prikken. Ik strek me languit en test of ik inderdaad kan drijven in dit water. Het antwoord hierop is ja en nee. Ja, je blijft drijven, mits je ligt in een bepaalde houding. Nee, het is niet zoals je verwacht bij blijven drijven. Wij hadden verwacht dat je in een soort massa zou stappen die je omhoog zou duwen. Niks is minder waar: het is gewoon net zo vloeibaar water als elk ander bad. Je kunt dus ook prima zinken in dit water.

Fietsvakantie op Vakantiepark op de Veluwe

Sauna de Veluwse Bron in Emst: de ultieme ontspanning of niet?

Aan het einde van deze wellnessdag blikken we terug of dit inderdaad de ultieme ontspanning was wat de Veluwse Bron pretendeerde, of dat onze verwachtingen te hoog waren gesteld. Ja, de Veluwse Bron in Emst is een geschikt saunacomplex om een dag heerlijk te ontspannen. Er is volop keuze in sauna's (21 maar liefst) en diverse baden. Ongeacht dat we lang in de rij hebben gestaan bij binnenkomst, viel de drukte in de sauna's mee. Het relaxen in de stoelen in het restaurant vielen heel erg tegen. We hebben meerdere sauna's bezocht in het verleden en overal heb je heerlijke 'slaap'stoelen die net dat beetje extra ontspanning geven. Restaurant Op 't Suyden heeft dit in ieder geval niet. Ook de service in dit restaurant was niet fantastisch.

De conclusie: Wil je een dagje heerlijk ontspannen? Dan raden wij de Veluwse Bron in Emst zeker aan om een keer te bezoeken. Een groot aanbod sauna's, baden, rustplekken en genoeg mogelijkheden tot eten en drinken. Het relaxen in de stoel moet je dan maar even vergeten. 

Kortingsbonnen voor een sauna?

Wil je ook een lekkere dag ontspannen in de sauna? Bekijk hier de actuele sauna kortingsbonnen.

Published at: 09-04-2019 / 543 Weergaven
Source edition | Hanna Bos
Copyright © 2014-present Bed en Bike, All rights reserved.