Fietsvakantie Hoge Venen

 • EastBelgium

  Fietsen over de Vennbahn in de Hoge Venen

  Eén van de langste tot fietspad herbestemde spoorverbindingen in Europa, kruist de drie landen wat nagenoeg vlak is en grotendeels geasfalteerd. Op verschillende plekken aan het water gepositioneerd. Geniet van de natuur, de flair van de grensstreken en tal van verhalen over de ‚Vennbahn‘ maken deze toer tot een prachtige fietsroute door de Hoge Venen.

  Published at: 12-04-2019 / 491 views
  Verder lezen
 • Hanna Bos

  De 3 geheimen van Bed en Breakfast Le grand Aleff in de Belgische Ardennen

  Soms heb je het even nodig, een weekendje weg met het gezin. Even uit de onrust die deze maatschappij met zich meebrengt en je onttrekken uit de bekende omgeving. Wij wilden graag een weekendje naar een Bed en Breakfast in de Belgische Ardennen. Na lang zoeken zijn we uitgekomen bij een soort vakantiehuis in de buurt van Malmedy, in de Hoge Venen. We hebben onze spullen gepakt en de auto volgeladen. De start van onze minivakantie: op zoek naar avontuur. 

  Published at: 20-03-2019 / 562 views
  Verder lezen
 • BedenBike

  Vennbahn – De Fietsroute van Europa

  OORSPRONG VENNBAHN

  Letterlijk staat de Vennbahn voor “Spoorweg van de Hoge Venen” die in 1889 in gebruik werd genomen.
  Het was eerder een spoorweg die in de Oostkantons en door het Verdrag van Versailles aan België werd toegekend, ondanks dat er delen van de Vennbahn door Duitsland liepen. Deze spoorbaan had als functie de industrie tussen Aken en Luxemburg op de kortst mogelijke manier met elkaar in verbinding te brengen.
  Published at: 05-07-2014 / 375 views
  Verder lezen

3 producten(en)

Copyright © 2014-present Bed en Bike, All rights reserved.