Fietspaden

 • RVK.nl

  De nieuwe Liberation Route Brabant

  Brabant is een bijzondere fietsroute rijker: de Liberation Route Brabant. De themaroute, gelanceerd door VisitBrabant Routebureau in samenwerking met Brabant Remembers, vertelt het verhaal van WOII en de bevrijding van Noord-Brabant. Gedeputeerde Marianne van der Sloot overhandigde vandaag in Best de eerste routekaarten aan ambassadeurs die een deel van de nieuwe route fietsten. De fietsroute, in totaal 340 kilometer lang verdeeld over acht rondes, leidt je langs WOII-locaties, erfgoed, musea en luisterplekken. Een app brengt de verhalen op locatie tot leven op je mobiele telefoon.

  Published at: 04-09-2019 / 256 views
  Verder lezen
 • Nederlandfietsland

  Van LF-netwerk naar LF-icoonroutes

  LF-routes zijn bekend als dé lange-afstandfietsroutes in Nederland, vooral bedoeld voor fietsvakanties. Nu er een landsdekkend netwerk van knooppuntroutes is, zijn er nieuwe mogelijkheden voor de LF-routes. De huidige netwerkfunctie is niet langer nodig.

  Published at: 28-04-2019 / 411 views
  Verder lezen
 • EastBelgium

  Fietsen over de Vennbahn in de Hoge Venen

  Eén van de langste tot fietspad herbestemde spoorverbindingen in Europa, kruist de drie landen wat nagenoeg vlak is en grotendeels geasfalteerd. Op verschillende plekken aan het water gepositioneerd. Geniet van de natuur, de flair van de grensstreken en tal van verhalen over de ‚Vennbahn‘ maken deze toer tot een prachtige fietsroute door de Hoge Venen.

  Published at: 12-04-2019 / 491 views
  Verder lezen
 • BedenBike

  Vennbahn – De Fietsroute van Europa

  OORSPRONG VENNBAHN

  Letterlijk staat de Vennbahn voor “Spoorweg van de Hoge Venen” die in 1889 in gebruik werd genomen.
  Het was eerder een spoorweg die in de Oostkantons en door het Verdrag van Versailles aan België werd toegekend, ondanks dat er delen van de Vennbahn door Duitsland liepen. Deze spoorbaan had als functie de industrie tussen Aken en Luxemburg op de kortst mogelijke manier met elkaar in verbinding te brengen.
  Published at: 05-07-2014 / 375 views
  Verder lezen

4 producten(en)

Copyright © 2014-present Bed en Bike, All rights reserved.