Hanna Bos

De 3 geheimen van Bed en Breakfast Le grand Aleff in de Belgische Ardennen

Bed en Breakfast Belgische Ardennen

Soms heb je het even nodig, een weekendje weg met het gezin. Even uit de onrust die deze maatschappij met zich meebrengt en je onttrekken uit de bekende omgeving. Wij wilden graag een weekendje naar de Belgische Ardennen. Deze omgeving kennen we goed en is voor ons als thuiskomen. Na een tijdje zoeken, vergelijken en afwegen kwamen we uit bij B&B Le grand Aleff, een groot vakantiehuis, gelegen in de plaats Malmedy. Na kort contact via e-mail en het boeken van twee nachten, konden we uitkijken naar een minivakantie in de Belgische Ardennen.

Speciaalbier uit de Belgische Ardennen

Bij aankomst bij de Bed en Breakfast in de Belgische Ardennen werden we vriendelijk onthaald door de Nederlandse eigenaren. Ze nodigden ons direct uit om aan tafel te komen. Na het installeren op onze ruime gezinskamer zijn we beneden aangeschoven. Al snel kwam het Belgische speciaalbier Bellevaux op tafel en kwamen de gesprekken op gang. De gesprekken begonnen over koetjes en kalfjes maar veranderden al snel in serieuze onderwerpen over het leven. Wat vooral onze interesse wekte was hoe deze Nederlanders hier verzeild waren geraakt. Wat begon met een vakantie in Malmedy, in de Belgische Ardennen,  eindigde in een eigen vakantiehuis die omgebouwd is tot fietsvriendelijke Bed&Breakfast. De avond vloog voorbij en voor we het wisten was het na middennacht. 

Een typisch stukje Belgische Ardennen

De volgende ochtend schoven we aan de ontbijttafel aan na een relaxte start. De kinderen waren beide vroeg wakker, maar door de ruime gezinskamer in deze fijne bed en breakfast, met een enorme hoeveelheid speelgoed, konden we het rekken tot acht uur. We drentelden in onze pyjama's naar beneden om te genieten van een zeer uitgebreid ontbijt. Ik wist niet waar ik moest kijken: koffie, verse jus, yoghurt, musli, diverse soorten brood, meerdere soorten eigengemaakte jam, vleeswaren, kazen en meerdere soorten zoet beleg stonden ons aan te staren. Daarnaast kregen we nog een vers gekookt eitje geserveerd. Ook het uitzicht vanuit deze bed en breakfast was adembenemend. We keken uit over een mooi stukje bos en glooiend landschap, wat deze Belgische Ardennen typeert. Twee uur later liepen we met onze buikjes vol naar boven, om vervolgens de badkamer onveilig te maken. In deze ruime badkamer was een groot ligbad aanwezig en een douchekabine. Onze oudste zoon is gek op water, dus als snel liep het bad vol. Er stonden meerdere soorten bad- en doucheschuim in de badkamer die we mochten gebruiken. Ook aan badspeeltjes en handdoeken was er geen gebrek. Tijdens het spetterritueel konden wij ons rustig douchen en klaarmaken voor wat de dag zou brengen.

De gastvrijheid van deze bed en breakfast

Die avond hebben we ons eerst teruggetrokken op onze kamer, mede omdat we even wat rust wilden. Het was de avond van de finale van het programma 'Wie is de Mol' die we graag wilden kijken. Op onze kamer hing wel een tv, maar onze kinderen waren aardig onrustig waardoor we het niet zagen zitten om daar te kijken. We zijn naar beneden gegaan en hebben de televisiekamer ingepikt voor het o zo spannende moment van de avond: Wie is de mol? Na de daverende ontknoping hebben we nog een fles wijn burgemeester gemaakt aan de keukentafel. We zijn op tijd naar bed gegaan om de volgende dag op tijd uit te checken.

Gevoel van thuiskomen in Malmedy

De volgende dag hebben we wederom genoten van de liefde die de eigenaren hadden gestoken in ons ontbijt. Er was geen specifieke tijd waarop we moesten uitchecken, dus ook nu hebben we genoten van een rustige start van de dag. Ons weekend weg in Malmedy is voorbij gevlogen. We hebben ontzettend genoten van de mooie natuur van de Hoge Venen, de gastvrijheid van deze mensen en de heerlijke Belgische speciaalbieren. Deze Bed en Breakfast, een soort vakantiehuis in de Belgische Ardennen, is een gevoel van thuiskomen.  

Ben jij ook fan van de Belgische Ardennen?

Laat in een reactie weten waarom jij gek bent op de Belgische Ardennen

Published at: 20-03-2019 / 499 Weergaven
Source edition | Hanna Bos
Copyright © 2014-present Bed en Bike, All rights reserved.